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Carnismo versus vegetarianismo: un estudio sobre la influencia de la socialización en el consumo alimenticio.

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Collections
  • TFG. Sociología
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Author
García Martín, Sara
Date
2020
URI
http://riull.ull.es/xmlui/handle/915/20762
Abstract
Eating meat has traditionally been associated to a strong body and eating fruits and vegetables to a skinny body. The aim of this research is to analyse the relations between carnism/vegetarianism and men and women’s socialization linked to masculinity and femininity. Through the analysis of Disney’s films and a survey about the consumption of different types of foods, the influence of socialization in our consumption habits is studied. It also aims to make an approach to a sector of the population that has been largely unexplored: the vegetarian population. There are also some proposals to reduce meat consumption in the population.
 
El consumo de carne se ha asociado tradicionalmente a un cuerpo musculado y el consumo de frutas y verduras a un cuerpo delgado. El presente proyecto trata de analizar las posibles relaciones entre la dicotomía carnismo/vegetarianismo y la socialización de hombres y mujeres en relación a la masculinidad y feminidad. A través del análisis de largometrajes Disney y una encuesta sobre el consumo de alimentos se estudia la influencia de la socialización en los hábitos de consumo. Además se pretende realizar una aproximación a un sector de la población muy poco estudiado: la población vegetariana. Se plantean también algunas propuestas para reducir el consumo de carne en la población.
 
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